Dat er in sommige steden een tekort is aan goede pedagogisch medewerkers, wordt nu ook door landelijke media opgepakt. De conclusie van de Volkskrant is dat er sprake is van een mismatch tussen het aanbod en de beschikbare werknemers.

Om te beginnen is het na de crisis in de kinderopvang lastig om een stevig contract met veel uren binnen te halen. Maar daar zitten werkzoekenden wel op te wachten. In de Volkskrant noemt bedrijfseconoom Ronald Dekker de kinderopvang een feminiene sector waar van oudsher met deeltijdcontracten wordt gewerkt. Volgens hem is het in de praktijk lastig om dit te doorbreken.

Grote contracten

Werkgevers in de kinderopvang herkennen dit beeld niet altijd. Onlangs sprak Lisette Smid van kinderopvangorganisatie BenBelle in Amersfoort op Kinderopvangtotaal dat zij juist jaarcontracten van 36 uur klaar heeft liggen voor goede pm’ers. Jeannet van den Akker van Stichting Kinderopvang Friesland zegt in de Volkskrant liever ook contracten van minimaal 24 uur te verstrekken.

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="888"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:29:03+01:00februari 7th, 2017|Pedagogiek|0 Comments

About the Author:

Kinderopvangtotaal
Kinderopvangtotaal.nl is de website van de vakbladen Kinderopvang en Management Kinderopvang. Het is de meest complete nieuwssite met artikelen over de kinderopvang en kindcentra. Ook vind je er dossiers over actuele onderwerpen, activiteitentips en blogs van mensen uit het werkveld. Voor abonnees die zich hebben geregistreerd en zijn ingelogd is alle informatie op de site gratis toegankelijk. Heb je geen abonnement maar ben je wel geregistreerd? Dan kun je per maand vijf artikelen gratis lezen. Wil je alle artikelen kunnen lezen maar vind je een abonnement op een tijdschrift te duur? Voor € 65,50 per jaar heb je toegang tot alle informatie.