Elke zaterdag pannenkoeken eten. Op Moederdag met de hele familie naar de Efteling. Zondagochtend zolang in bad als je maar wilt. Gourmetten op kerstavond. Herkenbaar? Waarschijnlijk hebben we thuis allemaal wel tradities op bepaalde dagen. Deze vaste gewoontes ontstaan vaak onbewust binnen een gezin, maar ik ken ze ook op de groep van ons kinderdagverblijf.

Onze tradities

Zo mag je als je jarig bent bij ons op de stoel staan tijdens het zingen en ruimen we samen het speelgoed op terwijl we een opruimliedje zingen. En Kerstmis vieren wij jaarlijks met alle kinderdagverblijfkinderen op onze eigen bijzondere manier. Dan eten we namelijk patatjes! Of ze nu groots en uitbundig zijn of intiem en kleinschalig; tradities zijn vooral heel gezellig.

Keuze van de kinderen

Vlak voor de feestdagen worden alle kinderen uitgenodigd om in hun mooiste kersttenue (de leidsters verschijnen ook in dresscode) aan te schuiven bij ons kerstdiner. Om te voorkomen dat we na groots onderhandelen iets heerlijks voedzaams uitkiezen dat 48 uur moet marineren, luisteren we vooral nu naar de behoeftes van de kinderen. En eten we één keer(!) in het jaar, gewoon omdat het feest is en zo verschrikkelijk lekker, met z’n allen PATAT! Het is eigenlijk net zoals in de grote mensenwereld; we laten met Kerst de dagelijkse kost even voor wat het is en pakken uit met iets ‘anders dan anders’.

Intens genieten

Het is geweldig om die blije gezichtjes te zien als wij ze met een complimentje over hun outfit ontvangen. Na het kerstdiner voeren we wensliedjes op voor alle papa’s en mama’s. We zien de kinderen genieten van de fonkelende lichtjes in de ineens donker geworden speelruimte. En de ezel in de kerststal tovert ook een glimlach op hun gezicht. Ook ik en mijn collega’s vinden dit een heerlijke avond. Ik maak elke dag bijzondere momenten mee, maar zo’n kerstfeest maakt mijn werk memorabel.

Werken bij Partou

Wil jij graag in de kinderopvang werken, leren van collega’s en jouw pedagogische kennis delen? Bekijk dan ons uitgebreide vacatureaanbod in heel Nederland.

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="1979"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2018-01-02T10:03:23+01:00december 22nd, 2017|Pedagogiek|0 Comments
Marlies - pedagogisch medewerker
Marlies ziet, met twaalf jaar ervaring als pedagogisch medewerkster bij Partou kinderopvang en moeder van twee meisjes, dat elke dag bijzonder is! Dagelijks gebeuren er grote en kleine dingen op een kinderdagverblijf. Soms heel herkenbaar, maar vaak ook erg verassend. Kinderen delen belangeloos zoveel leuke en mooie momenten met Marlies. Met dit blog geeft ze jullie graag een kijkje in de keuken van een kinderdagverblijf bij Partou.