Waardoor laat jij je leiden?

Je kent het vast wel van die momenten waarop je denkt; ‘Ja! Dit is waarom ik dit werk graag doe!’ Kortom van die energie gevende momenten waar jij werkplezier ervaarde. Noteer ze eens voor jezelf. Of nog leuker; interview je collega’s  en vraag elkaar waarom je dit werk graag doet. Je zult verrast zijn over de antwoorden van je collega’s!

In hoeverre ben jij je bewust van je drijfveren? Wat motiveert jou in je werk en waar krijg jij energie van? Wat vind jij belangrijk in een baan? Vragen waar je niet altijd bewust bij stil staat, maar die wel van grote invloed zijn op je motivatie, werkplezier en loopbaan. Door je drijfveren in kaart te brengen weet je wat je energie geeft en motiveert. Ook word je je bewust wat je vervulling en wat voldoening geeft in je werk. Bovendien kun je bewustere keuzes maken als je handelt vanuit je drijfveren, bijvoorbeeld als je een volgende stap in je ontwikkeling en werk wilt maken.

Drijfveren?

-Drijfveren zijn het besturingssysteem van het menselijk gedrag
-Drijfveren geven richting aan ons dagelijks handelen en beslissingen
-Er zijn meer of minder bewuste drijfveren

We hebben voor jou in dit blog alvast wat drijfveren met betrekking op werk toegevoegd. Kruis minimaal 10 drijfveren aan die bij jou passen. Staat jouw drijfveer er niet bij? Dat kan! Er zijn er nog veel meer. Schrijf gerust jouw drijfveer erbij. Zet ze daarna in volgorde van belangrijkheid. Zie je een verband tussen jouw drijfveren en je werkplezier momenten?

Een volgende stap zou kunnen zijn om naar de drijfveren van je team en de organisatie te kijken. Is er een match tussen jouw drijfveren en de drijfveren van je team en organisatie?

In ons trainingstraject over het vergroten van de professionaliteit en de duurzaam inzetbaarheid van medewerkers in de kinderopvang zijn kennismaken met je drijfveren een onderdeel uit dit programma. We zijn onlangs een traject gestart bij de Van Veldhuizen Stichting  in Rotterdam. Een gespecialiseerde organisatie voor de plusopvang van kinderen met allerlei problematiek. Alle medewerkers, dus ook het Management Team, zijn aan de slag met professionalisering en het vergroten van hun kwaliteiten. Ook de manier van samenwerken,  de teamrollen en het oplossingsgericht communiceren komen hierbij ruimschoots aan de orde.

Gedurende dit traject prikkelen we de medewerkers regelmatig met challenges. Dit zijn korte doe-, schrijf- of reflectieopdrachten die zij per mail ontvangen. Eén van de challenges gaat over hun drijfveren.

Subsidie duurzame inzetbaarheid

Voor dit trainingstraject  wordt gebruik gemaakt van ESF subsidie. Dit ESF-thema richt zich op de bevordering van duurzame inzetbaarheid. Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen van deze subsidie gebruik maken. Het doel van Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014 – 2020) is om mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Momenteel is het subsidieportaal gesloten; schrijf je in op onze nieuwsbrief dan houden we je op de hoogte wanneer deze zich weer opent voor nieuwe subsidie aanvragen. Veel van onze trainingen en trajecten kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. Interesse? Vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden; we denken graag met jullie mee confriends@confriends.nl

Kies jouw 10 drijfveren

ik wil avontuur beleven
ik wil opwindend werk doen
ik wil scheppend bezig zijn met kunst
ik wil commercieel bezig zijn
ik wil met en voor de natuur en het milieu werken
ik wil controle uitoefenen
ik wil succesvol zijn
ik wil samenwerken met anderen
ik wil mijn verstand gebruiken
ik wil mensen beïnvloeden
ik wil tijd voor persoonlijke relaties
Ik wil mijn werktijden regelen om mijn gezin heen
ik wil concurreren
ik wil analyseren
ik wil werken in een smaakvolle omgeving
ik wil me veilig voelen
ik wil ergens bij horen
ik wil verantwoordelijkheid dragen
ik wil me kunnen ontspannen
ik wil financiële zekerheid hebben
ik wil me fysiek inspannen
ik wil ruimte voor vrije tijd
ik wil stabiliteit bewerkstelligen
ik wil in vertrouwen werken
ik wil bijdragen aan de samenleving
ik wil improviseren
ik wil in het openbaar gewaardeerd worden
ik wil experimenterend bezig zijn
ik wil problemen oplossen
ik wil me verbinden met anderen
ik wil prestaties leveren
ik wil idealen nastreven
ik wil werken met stress
ik wil reizen
ik wil met snelheid werken
ik wil daadkrachtig handelen
ik wil in het middelpunt van de aandacht staan
ik wil met status werken
ik wil regelmatig veranderingen
ik wil mijzelf kunnen ontplooien
ik wil contact met mensen
ik wil beslissingen nemen
ik wil de baas zijn
ik wil rechtvaardigheid nastreven
ik wil vrijheid en autonomie
ik wil onafhankelijk zijn
ik wil eerlijk zijn
ik wil nauwkeurig werken
ik wil doelgericht werken
ik wil reflecteren
ik wil anderen helpen
ik wil rustig werken
ik wil me neutraal opstellen
ik wil alleen werken
ik wil liefdevolle contacten
ik wil mijn eigen tijd indelen
ik wil kennis vergaren
ik wil vernieuwend bezig zijn
ik wil vriendschappen sluiten
ik wil met toewijding werken
ik wil vrolijkheid ervaren
ik wil goed betaald worden
ik wil anderen inspireren
ik wil met zingeving bezig zijn

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="430"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:22:02+01:00mei 22nd, 2017|Pedagogiek|0 Comments

About the Author:

Eileen Kalkman en Miranda Rep
Wij zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Samen met ons team ontwikkelen en verzorgen wij met veel plezier trainingen op de werkvloer in de kinderopvang. Confriends inspireert en zet medewerkers in beweging! Onze trainingen en workshops zijn praktisch en prikkelend. Wij verzorgen trainingen en trajecten op het gebied van; -Effectief communiceren en samenwerken op de werkvloer; zowel met collega's als met ouders. -Arbo, tiltraining, gezond werken en vitaliteit; preventie van ziekteverzuim. -Spelenderwijs Bewegen en Beweegkriebels; ontwikkelingsgericht bewegen en gezonde leefstijl voor kinderen borgen in het dagritme. Bel of mail ons gerust, we denken graag met je mee!