Nanny?

”Wat is een nanny eigenlijk? Is dat het zelfde als  een au pair?”
Die vraag is mij de afgelopen maanden meerdere malen gesteld, alsof mensen niet meer weten dat dit een van de oudste beroepen is die bestaat. Vroeger noemden we dit kindermeisje … denk aan The sound of music en Mrs Doubtfire hierin draait het om de nanny die centraal staan in de film.

6 jaar.

Bijna zes jaar werkte ik in het restaurant van een woonzorgcentrum waar ik heel veel leuke jaren gehad heb en geweldige momenten gekend heb met de bejaarden die daar wonen.  Maar het begon aan mij te knagen en ik miste de uitdaging van het opvoeden van kinderen. Ik heb ervaring en een diploma op zak…. alleen wat was de beste manier om dit te combineren met een regelmatig leven. Na lang zoeken vond ik een leuk nanny-bemiddelingsbureau en ik schreef me in…

Karakters…

Nu sta ik drie dagen per week klaar voor drie geweldige kinderen met elk een ander karakter… die vaak uitdagend zijn.
De jongste van 1 snottert me elke dag onder en is gaan lopen waar ik bij was! Hij houd me voor de gek en maakt grapjes. Hij is nergens bang voor en rent door het huis alsof zijn leven ervan afhangt. Het meisje van 5 heeft al een aantal boze buien gehad en houdt heel veel van knuffelen, ze houd van verven en kleuren en is heel creatief. En als laatste … de oudste van 7 die zich ook echt als oudste gedraagt en zich verantwoordelijk voelt voor alles maar heel leergierig is en alles wilt weten. Ze houd er van om in haar fantasiewereld te stappen met haar jongere zusje en kunnen zo uren spelen. Deze drie kinderen hebben iets bijzonders, deze drie kinderen kleuren mijn leven op dit moment. Ze kleuren elke dag anders in met hun bijzondere en mooie karakters en ik geniet vol op en besef dat ik gezegend ben met dit werk! 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="460"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2016-11-28T09:03:51+01:00november 18th, 2016|Pedagogiek|1 Comment

About the Author:

Aleis Vis
Mijn naam is Aleis en ik ben 29 jaar, net verhuisd naar Almere en verloofd met een geweldige man met wie ik hopelijk volgend jaar mag trouwen. Ongeveer 3 maanden ben ik Nanny en ik wil graag mijn verhalen met jullie delen.