Wij weten dat managers, seniors, pedagogische coach/specialisten het heel erg druk hebben. Herken je dit ook? Wij willen je uitdagen om meer rust te creëren op het werk, omdat het zo waardevol is voor de ontwikkeling van je team en de kinderen. Doe mee met de challenge; Creëer je rust?! Deze challenge daagt je uit om meer rust en ontspanning te creëren, met als gevolg dat je echt de tijd hebt om je team te coachen op pedagogisch gebied. In dit blog lees je hoe je door middel van 1 tool al voor meer rust zorgt in je werkzaamheden en hoe je mee kunt doen aan de challenge.

“Ik word vaak opgeslokt door de waan van de dag en heb nauwelijks tijd voor de pedagogische kwaliteit, laat staat om dit te borgen”, aldus manager.

Rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan

Herken jij dit ook als pedagogisch coach, -specialist, senior of pm’er met extra verantwoordelijkheden?  Taken zoals het beantwoorden van je mail, het ingaan op vragen van je team, de in- en uitloop van je kantoor, regelen van vervanging, wijzigingen in het rooster, en andere organisatorische zaken vergen veel tijd en energie. Het zorgt ervoor dat je vaak aan het rennen en aan het vliegen bent.  Met als gevolg geen tijd om eens rustig na te denken hoe je de pedagogische kwaliteit versterkt en borgt. Laat staan het borgen op de werkvloer door te observeren op de groep en coaching on the job te geven.

Tijd of rust tekort?

We willen vaak te veel in een te korte tijdspanne. Met als gevolg dat je je gehaast en licht gestrest voelt. Vergeet jij bijvoorbeeld ook om echt pauze te nemen, tijd te nemen voor je lunch of drinken te halen? Op momenten dat je het gevoel hebt van te weinig tijd krijgen de meeste mensen de neiging om allerlei taken tegelijkertijd te doen. Ik ga bijvoorbeeld sneller praten, sneller lopen en harder tikken op mijn toetsenbord, eten achter de computer. Maar eigenlijk houden we onszelf voor de gek. Er is geen tijd tekort, er zit altijd 24 uur in een dag. We voldoen alleen niet in onze behoefte van rust. Gelukkig kan iedereen hier iets aan doen, namelijk het creëren van meer rust.

Rust creëren door één voor één principe

Een belangrijke stap, is door echt maar één ding tegelijk te doen. Ik hoor je bijna roepen; ‘Dat gaat toch helemaal niet in mijn werk, ik word constant gestoord!’ Natuurlijk wordt je continu onderbroken in je werkzaamheden. Je kunt er dan voor kiezen om ja te zeggen tegen datgene wat je aan het doen bent (bijvoorbeeld bedenken hoe je je kennis over de brein ontwikkeling van baby’s gaat implementeren in je team). Wat betekent dat je nee gaat zeggen tegen diegene die je belt. Een handige tool is om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. Dan ben je inderdaad niet bereikbaar. Maar doordat je dan met volle aandacht en concentratie aan je taak werkt, ben je sneller klaar en dus ook weer in no time telefonisch bereikbaar. Wat je gaat ervaren is dat je dan ook met volle aandacht er voor de ander bent die jouw belt.

Rust voor pedagogische kwaliteit

Een win-win situatie dus. Je voldoet aan je eigen behoefte en je hebt meer tijd voor je team. Door dit principe toe te passen, maak je een begin om je niet zomaar meer af te laten leiden door allerlei regelzaken. Het klinkt makkelijk, maar het is een hele uitdaging om in alle hectiek rust te creëren op het werk. Deze uitdaging wil ik graag met jou en je collega’s aangaan. Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat dit zo ontzettend veel oplevert! Je ervaart ontspanning, je levert beter werk en je draagt iedere dag bij aan een ontspannen omgeving voor je team en de kinderen. Deze ontspanning is de eerste stap om pedagogische kwaliteit ook echt weer prioriteit te maken en je niet te laten opslokken door allerlei organisatorische zaken. Uiteindelijk is ontspanning en rust  belangrijke ingrediënten voor ontwikkeling en groei.

Ben je ook iemand die van uitdagingen houdt en meer rust wilt op je werk? Ga dan samen met mij, mijn collega Nathalie en vele andere collega’s de challenge; Creëer je rust! aan. Schrijf je hier in en je krijgt vanaf zondag 11 juni een week lang inspirerende en ontspannende oefeningen, tips en tricks van ons om in de praktijk te brengen.   

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="147"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:21:39+01:00juni 5th, 2017|Pedagogiek|0 Comments
Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans
Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen. We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan. We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg. In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.