Yes, we hebben het gevonden! Dit is wat we een tijd lang hebben gedacht. Toen we op zoek waren naar de vragen; ‘Hoe zorgen we dat de babyopvang echt van betekenis is voor de ontwikkeling van kinderen?’ ‘Wat is er voor nodig om in de sector die pedagogische groei door te maken?’ In dit blog lees je welke fout wij maakte en hoe jij wel meteen de sleutel tot succes kan pakken.

We waren ontzettend blij op het moment dat wij ontdekte wat de sleutels zijn om te zorgen dat de babyopvang geen opvang meer is, maar echt een ontwikkelplek wordt. Totdat we erachter kwamen dat je helemaal niets aan deze sleutels hebt, als je het geheime ingrediënt mist.

Sinds we dit echt voelen, begrijpen en naar HANDELEN zorgen we echt voor gemotiveerde teams voor pedagogische groei! 

Ja Nathalie en Sanne, we weten ondertussen wel dat ontspanning ontzettend belangrijk is voor de babyopvang. Maar het lukt gewoon niet! Hoe kan in nou meer rust pakken en integreren in mijn werk, als het iedere dag zo druk en hectisch is. Er is zoveel te doen!’

Dit omschrijft precies de fout die wij een lange tijd gemaakt hebben. We voelde wel dat rust belangrijk is, maar we handelde er niet naar. Want net zoals jij, ligt er altijd wel iets op ons bordje om in actie te komen. Als ambitieuze ondernemers willen we altijd het beste van het beste en ligt de (zelfopgelegde) werkdruk op de loer. Voor ontspannen hadden we vaak geen tijd.

De grootste fout die we maakte is dat we niet durfde te kiezen voor ontspannen werken.  Daar hadden we het (als heel mooi excuus) veel te druk voor. Maar de onderliggende reden was eigenlijk; we durfde het niet helemaal! We hadden (en hebben soms nog) de negatieve overtuiging dat anderen ons maar nietsnutten vinden als we maar een beetje lopen te relaxen. Stiekem zijn we dan bang voor negatieve reacties zoals; ‘Neem je nou weer niet je telefoon op, je bent weer niet bereikbaar.’

Het vraagt om nogal wat durf, moed en power om iedere dag te kiezen voor ontspannen werken. Want er wordt continu wat van je gevraagd. Ondanks dat je weet dat het belangrijk is, is het bijna niet vol te houden. Je teams hebben je nodig. Je wilt zorgen dat alles op de locaties op rolletjes loopt. Je leidinggevende vraagt van alles aan je en je wilt dat ook alles beleidsmatig goed op papier staat. Als dit allemaal niet helemaal lukt, wordt je er (heel irritant) behoorlijk onzeker van.

En dat hoeft helemaal niet! Wij weten dat jij het kan!

Je hebt alleen de power, inspiratie en tools nodig hoe je dat voor elkaar krijgt. Niet door hard te werken, maar juist door ontspannen te werken. We weten dat je dan helemaal tegen de stroming ingaat, maar dat is ontzettend hard nodig. Jij mag iedere dag de keuze maken om te gaan voor ontspannen werken. Jij mag iedere dag je team(s) besmetten met die ontspannende energie, zodat zij het ook bij de baby’s neerzetten. Jij mag iedere dag de moed hebben om je team(s) aan te spreken op hoe zij ontspannen kunnen gaan werken.

Laat ons weten of jij iedere dag durft te gaan kiezen voor ontspannen werken! Zodat je vanuit rust bijdraagt aan de pedagogische groei in de babyopvang, die zo ontzettend hard nodig is. Ontdek tijdens het manager boost event hoe jij dat gaat doen! Want doen is de beste manier van denken. Uit ervaring weten we dat onze events heel snel vol lopen. Ben er dus op tijd bij en klik hier om een plekje te reserveren.

Op 19 maart is ons manager boost event Pedagogische groei vanuit rust in Utrecht.

Tijdens deze power middag geven we je inspiratie en tools over de geheime stap; DURF te kiezen voor ontspannen werken in de babyopvang.

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="147"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2018-03-05T08:30:37+01:00maart 5th, 2018|Pedagogiek|0 Comments
Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans
Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen. We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan. We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg. In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.