Wanneer ouders hun eerste kopje koffie op het werk inschenkt, hebben de meeste kinderen al diverse gebeurtenissen en avonturen achter de rug. Met een beetje pech voor de ouders zetten ze zelfs hun eerste stapje bij ons op de opvang. Het is daarom fijn als de medewerkers van de kinderopvang ouders vertellen wat hun kind heeft meegemaakt.

Op de hoogte via de app

Veel kinderdagverblijven gebruiken een schriftje waarin ze de dagelijkse gebeurtenissen van een kind opschrijven. Bij Partou gaat het anders. Als ik ouders voor de eerste keer ontmoet, kan ik met trots vertellen over onze open en eerlijke manier van communiceren middels de Mijn Kind app . Via deze app sturen we ouders foto’s en berichtjes over de belevenissen van hun kind. Ze zien dan welke ervaringen hun kindje opdoet, met welke vriendjes hij speelt en het plezier dat ze samen maken. Bij baby’s laten we weten hoelang ze slapen, hoeveel milliliter melk ze drinken en hoeveel luiers met ontlasting er zijn geweest. Op deze manier krijgen mensen een goed beeld van wat er zich afspeelt op de kinderopvang.

Een beeld zegt veel meer dan…

Ouders vertellen mij regelmatig dat ze erg blij zijn met de foto’s en berichtjes. Zo is het net alsof ze de dag van hun kindje een beetje meebeleven. Het bekende gezegde ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ gaat hier volledig op. Een foto van het lachende snoetje van je kind terwijl hij met andere kindjes aan het spelen is, zegt zoveel meer dan alleen een tekstbericht. Ouders kunnen ook zelf reageren op de foto’s en de verhaaltjes. Doorgeven dat hun zoontje of dochtertje de volgende dag niet naar de opvang komt of iets later aanwezig is, is ook mogelijk met de app.

Persoonlijk contact

Ik vind het persoonlijke contact nog steeds erg belangrijk. Ik vind het fijn en noodzakelijk om te weten wie de ouders van ‘mijn’ kinderen zijn. Daarnaast wil je soms iets met ze overleggen. Bij het ophalen van de kinderen probeer ik de ouders altijd even te spreken. Ik vertel ze dan hoe de dag van hun zoontje of dochtertje eruitzag en waar nodig meld ik bijzonderheden. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Aan het einde van een werkdag is het soms erg druk op de opvang. En ouders hebben dan niet altijd de tijd om te wachten. Gelukkig hebben ze dan gedurende de dag al wel een of meerdere appjes met verslagen en foto’s van mij gehad.

Werken bij Partou

Wil jij graag in de kinderopvang werken, leren van collega’s en jouw pedagogische kennis delen? Bekijk dan ons uitgebreide vacatureaanbod in heel Nederland.

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="1979"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2018-01-02T10:15:28+01:00juli 7th, 2017|Pedagogiek|0 Comments
Marlies - pedagogisch medewerker
Marlies ziet, met twaalf jaar ervaring als pedagogisch medewerkster bij Partou kinderopvang en moeder van twee meisjes, dat elke dag bijzonder is! Dagelijks gebeuren er grote en kleine dingen op een kinderdagverblijf. Soms heel herkenbaar, maar vaak ook erg verassend. Kinderen delen belangeloos zoveel leuke en mooie momenten met Marlies. Met dit blog geeft ze jullie graag een kijkje in de keuken van een kinderdagverblijf bij Partou.