Vandaag gaat de tweede editie van de landelijke boekhandelsactie ‘Geef mij maar een boek’ van start. Tijdens de actie is het boek Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens voor twee euro te koop bij alle boekhandels in Nederland. Zo’n 160.000 exemplaren liggen klaar van het boek dat door de Nederlandse Kinderjury bekroond werd. De gelijknamige film won de Gouden Kalf Publieksprijs en diverse internationale prijzen. Dit meldt Geefmijmaareenboek.nl.

Vorig jaar werd de actie voor het eerst georganiseerd. Toen gingen een half miljoen exemplaren van Oorlogswinter van Jan Terlouw over de toonbank. De stichting Geef mij maar een boek hoopt met de jaarlijkse actie een collectie van jeugdklassiekers samen te stellen die elk kind in de boekenkast zou moeten hebben staan.

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="889"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-02-14T10:17:09+01:00februari 10th, 2017|Pedagogiek|0 Comments

About the Author:

Nationale Onderwijsgids
De Nationale Onderwijsgids is dé website voor lerend en docerend Nederland. Wij zijn het enige platform die alle onderwijs (gerelateerde) onderwerpen onder één dak biedt. Bent u op zoek naar naar nieuws op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs of universiteiten? Leest u graag opiniestukken? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in het onderwijs? U vindt het allemaal hier op de Nationale Onderwijsgids. Dagelijks plaatsen wij het actuele onderwijsnieuws en houdt onze redactie u op de hoogte van de grote en kleinere ontwikkelingen in onderwijsland. Op de voorpagina vindt u al het belangrijke onderwijsnieuws en via de secties leest u het specifieke nieuws over bijvoorbeeld kinderopvang, speciaal onderwijs of MBO.