Heb jij al mooie plannen voor je online marketing in 2018? Juist nu is het de tijd om daarin te investeren! En mocht je de laatste tips en tricks willen leren over SEO, Facebook, Instagram, LinkedIN, SEA, Webdesign, E-mail marketing…dan nodig ik je alvast uit voor 2 seminars die ik organiseer aankomende februari.  Specifiek over online marketing kinderopvang en IKC. Kom ik later nog ff op terug.

Investeren dus…

‘We hebben een website die best oké is. We plaatsen berichten op Facebook. Ik doe af en toe een oproep op LinkedIN als we pm’ers zoeken. Én we hebben een wachtlijst…Dus waarom zou ik nu investeren in online marketing, Daisy?’

Goede vraag! We weten allemaal hoe het in de branche is gegaan afgelopen jaren. En ook al gaat het nu weer goed en trekt het enorm aan, we weten dat dit door een economische crisis of beslissing in Den Haag, ook weer anders kan worden. Niet op korte termijn, maar toch. Als jij jezelf online goed op de kaart zet, biedt dat jou ook voordeel ook in mindere tijden.

Juist nu er weer budget beschikbaar is, is het belangrijk dat o.a. in je online marketing strategie en uitvoering te investeren. Een goede website die voldoet aan de laatste eisen (mobiel!) is vaak een eerste online kennismaking met je kinderopvang of IKC. Het design ligt bij een webbureau. En laat het niet daarbij. Investeer ook in goede webteksten en SEO: een vak apart! Iemand die meteen de ‘achterkant’ van je website vult. Geef jij je foto’s bijvoorbeeld een Alt-Tag? Zorg jij voor goede metadescriptions en title tags? Zorg jij ook voor ‘zoekzinnen?’

Social media

Instagram is hard groeiende. Ook onder de kinderopvang en ouders.  Vaak zijn deze organisaties eerder al gestart met Facebook of Twitter. En ook hiervoor geldt: het zijn totaal verschillende media, waarbij je dus ook op een andere wijze communiceert. Plaats niet dezelfde berichten op verschillende media. Dan heeft het geen toegevoegde waarde om jou te volgen.

Strategie

Als ik bij een kinderopvangorganisatie zit en we hebben het over social media, vraag ik altijd naar de strategie. Wat moet het doen? Wat wil je aan het einde van het jaar bereikt hebben met social media? Hoe laat je de verschillende kanalen communiceren met je website? Het simpelweg plaatsen van berichten is niet effectief. Waarschijnlijk ziet slechts 6% van jouw volgers wat jij plaatst. Ja, triest maar waar! Stop jij alle moeite erin, doet het niets. Zonde van je tijd! Daarom is het belangrijk je goed te laten begeleiden (in eerste instantie) bij je social media en je online marketing strategie. Wat doe je wel? Wat niet? Hoe zet je een goede campagne uit voor werving van pm’ers of klanten? En vooral: wat levert het op? Meten = weten!

Wees onderscheidend en boei!

Zie je ook al die berichten op LinkedIN voorbijkomen van organisaties die pm’ers zoeken? Ik zie ook dat deze berichten weinig tot niets doen. Bij alles geldt: is dit bericht interessant voor mijn volgers? ‘Doet het iets?’ Stel jezelf die vraag bij alle content die je plaatst op zowel je website als social media. Boeit het?

Nou ja, ik kan hier nog uren over doorgaan, en dat doe ik dan ook in februari 2018. Zit druk in de voorbereiding van 2 seminars over online marketing in de kinderopvang. Meer info volgt binnenkort. Wil je op de hoogte blijven hierover? Dan kun je via mijn website je mail achterlaten. Zodra data, programma en kosten bekend zijn, ben jij de eerste die het weet:)

Succes met je mooie plannen voor je online marketing in 2018!

Hartelijke groet, Daisy

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="244"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-12-05T10:00:34+01:00december 4th, 2017|Management|0 Comments

About the Author:

Daisy Kuipers
Eigenaar van Het Aktie Atelier: marketing, communicatie en interim-management 100% gericht op kinderopvang. En dat al sinds 17 jaar! Wat ik doe? Veel! En snel gericht op resultaat. De naam is niet voor niets gekozen tenslotte! Denk aan: mystery shopping, websites, (web)teksten, trainingen en workshops, social media, grafische vormgeving, interim-management. Oja, de kinderopvang is enige branche waarin Het Aktie Atelier werkzaam is. En ik werk met de beste freelancers waar nodig. "Leuk hoor, dat Aktie Atelier, maar wie ben jij eigenlijk Daisy?" "Uh, ja, ben een doortastende veertiger en woon soms samen met mijn dochter Fenna van 16 in Arnhem-centrum (en soms is ze bij haar vader). Zelf altijd gebruikgemaakt van het KDV en BSO, dus weet heel goed waar je op let als ouder zijnde. En wat een ouder belangrijk vindt. Verder roer ik graag in allerlei potten en pannen om zo nieuwe creaties te proberen en vooral te proeven, en ben ik een actieve sporter (niet geheel vrijwillig haha). Daarnaast zie ik Curacao als mijn tweede thuis! In tegenstelling tot hier gaat daar alles een stapje (nou ja, vele stapjes) trager en is er dus minder ‘aktie!’ Ook weleens lekker voor de broodnodige balans:)"