Wanneer je verliefd bent dan leef je op een roze wolk, toch? De wereld om je heen gaat een beetje aan je voorbij. Ik voel mezelf deze laatste maanden een heel blij, gelukkig “meisje”. Rond rennen in het allerleukste attractiepark ooit. Oké heel af en toe voel ik mezelf Claire van Kampen (van Gooische vrouwen) die in de film zei; “Ik wilde het klein houden”. Want ik dacht (lekker naïef) wij gaan verhuizen met mijn kinderdagverblijf. En nu is het ineens een soort van mega groot trouwfeest geworden.

Uitbreiden

Mensen vragen mij steeds opnieuw; ”Dus jij gaat uitbreiden?”.  Naïef antwoord ik;  “Nee. Wij blijven klein hoor”. Ik probeer het dan tevergeefs ook nog eens uit te leggen; “Je moet het zien als twee kleine Suusjes in één groter huisje”. Uiteraard wordt ik dan aangekeken alsof ik niet kan rekenen. Van twintig kindplaatsen naar tweeënvijftig kindplaatsen is echt uitbreiden. Ja maar toch is het voor mij, mijn gevoel en in mijn hoofd, anders. Wij gaan verhuizen. Suusje blijft klein en persoonlijk. Alleen  ervaart iedereen dat pas echt wanneer zij in ons nieuwe huisje binnen zijn. En dan verschijnt er weer die mega onbedwingbare glimlach op mijn gezicht die niet verdwijnt. Juist omdat iedereen dan tegen mij zegt; “Het is net of ik thuis kom hier, zo warm, gezellig en persoonlijk”. Ja dan voel ik mezelf trots.

Klein? Wat betekend dat eigenlijk? Het persoonlijke contact, de warmte, het huiselijke gevoel van vertrouwen; dat is wat voor mij klein en persoonlijk is. Openheid ook, overal zijn ramen aangebracht zodat het echt huiselijk en open is. Het is de werkwijze én de inrichting die het gevoel en de werkwijze op een mooie magische manier doen samensmelten tot een succesvol resultaat.

De grote dag

De verhuizing doe ik niet alleen, ik neem iedereen mee op mijn roze wolk. Het is een tocht geworden samen met mijn team, de kindjes en de ouders. De liefde groeit voor ons nieuwe huis. De kindjes stralen en zijn blij, de ouders voelen de warmte en mijn team wil, net als ik, het liefste in ons nieuwe huis gaan wonen. Hoe dan? Met de kindjes uitstapjes maken naar ons nieuwe huisje, een ouderavond en heel veel foto’s publiceren en mailtjes rondsturen naar de ouders over alle vorderingen van ons nieuwe huisje. De oudercommissie is een paar keer komen kijken in ons nieuwe thuis. Met mijn team heb ik verschillende poetsdagen gehad waarop de meest leuke en fijne gesprekken zijn ontstaan. Ook heb ik voor mijn team een High Tea, in ons nieuwe huis, gecombineerd met een teamoverleg. Wat bestond uit een vragenspel waarbij het team vragen over ons nieuwe thuis mocht beantwoorden. Gezellig en vooral ook effectief. Want dat staat voor mij voorop; het team moet zichzelf thuis voelen in ons nieuwe huis én zij moeten onze pedagogische visie net zo sterk kunnen blijven waarmaken als dat altijd al is geweest. Dat moet blijven bestaan. En in mijn beleving kan dat alleen bereikt worden wanneer je iedereen erbij betrekt. Op een positieve manier. Het is maar net op welke manier je omgaat met alle veranderingen.

Terwijl iedereen druk is met de feestdagen,  zijn wij aan het aftellen naar onze grote dag.  Soort van onze trouwdag, maar dan net even anders maar zeker net zo bijzonder.

Liefs Susanne

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="181"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-12-12T12:19:53+01:00december 12th, 2017|Management|0 Comments

About the Author:

Susanne Akkermans
Ik ben Susanne. Sinds 1998 ben ik de trotse eigenaresse van mijn kleinschalig kinderdagverblijf. Kinderdagverblijf Suusje is mijn droom die ik al 18 jaar mag beleven. Ik werk met drie kleine horizontale opvang groepen. Een beetje tussen de gastouderopvang en kinderopvang is. Dat doe ik samen met een klein team van zes geweldige pedagogische medewerksters. Ook mag ik trotse mama zijn van een dochter van 17 jaar en twee zoons van 13 jaar. Als persoon ben ik impulsief, ondernemend, creatief in het creëren van mogelijkheden, enthousiast,onafhankelijk en ik houdt van humor. Daarbij ben ik soms behoorlijk eigenwijs en als ik een doel voor ogen heb dan ga ik er volledig voor. Bij mij is het motto dan ook altijd "Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt een reden". In mijn blogs voor To Be Kinderopvang zal ik gaan bloggen over mijn ervaringen en de verschillende kanten van het ondernemer zijn in de kinderopvang. In deze afgelopen jaren heb ik volgens mij toch al wel heel veel verschillende kanten van ondernemer zijn in de kinderopvang mogen ervaren, het is dan ook echt niet 24/7 een droomwereld. Maar altijd zijn het de kinderen die mij doen beseffen en voelen waarom ik een eigen kinderdagverblijf heb! Voor mij is dan ook het allerbelangrijkste de kinderen binnen mijn kinderdagverblijf, de kinderen moeten zichzelf veilig en vertrouwd kunnen voelen én daar ligt dan ook consequent mijn focus op. Ondernemen doe ik vanuit mijn gevoel en passie, een praktijk mens ben ik dan ook op en top die vanuit een helikopter blik de onderneming aan mag sturen en vooral volop mag en kan genieten van de geweldige belevingswereld van de kleine kinderen Veel lees plezier Liefs Susanne