Mijn hart ligt bij de kleinschalige opvang groepen. Maar nu gaat de Wet Kinderopvang wederom veranderen (vanaf 1-1-18) De pijlers uit de Wetswijzigingen zijn met name gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de opvang. Oke, daar kan ik mezelf wel in vinden. Kwalitatieve kinderopvang vind ook ik belangrijk. Toch botst het wel een beetje met mijn eigen ervaringen. Was het niet juist die veranderingen vanuit de wet die steeds onrust hebben veroorzaakt binnen de kinderopvang?  En dan moeten wij ons nu gaan richten op hogere kwaliteit opvang. Er wordt nu gezegd dat er meer vaste gezichten op de groepen moeten gaan komen. Daar ben ik een enorme voorstander van en ik denk dan ook; “Jeetje komen jullie daar nu pas achter?”.
En zo is ook de pedagogische coaching op de werkvloer een nieuwe vereiste. En weer is daar het “werkelijk dat doen wij al jaren” gevoel bij mezelf. Ik vind het een afbreuk op de huidige kinderopvang organisaties en alle professionals die al werkzaam zijn in de kinderopvang. Zijn zij niet meer deskundig genoeg? Of zijn juist al die deskundige professionals weg bezuinigd in de crisis jaren?

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben echt een voorstander van jezelf blijven ontwikkelen, maar mogen wij alsjeblieft ook gewoon eens een keer ons vak genieten en uitoefenen? Maar wacht even, we zijn nog niet klaar, want er is ook nog de babyopvang. Want is het nu goed of slecht voor een baby om naar de kinderopvang te gaan? In ieder geval vind de overheid het belangrijk dat de kwaliteit voor de baby’s in de opvang omhoog gebracht wordt. Daar ben ik ook een grote voorstander van. Daarom mag er vanaf 1-1-18 nog maar een pm-er op drie baby’s ingezet gaan worden. Heb ik niet zelf bedacht, nee, de wet heeft dit bedacht. Want dat verhoogt de kwaliteit van de opvang voor de baby’s. In combinatie met die bijscholing dan wel…..Dan wordt het voor horizontale opvang groepen  zowat onmogelijk om nog een aparte baby groep aan te bieden. Terwijl ik juist de ervaring heb dat een aparte babygroep de kwaliteit van de babyopvang verhoogt. Na wat verzet van mijn kant ben ik wederom creatief gaan brainstormen en zoeken naar de mogelijkheden binnen de kaders van de wet. Ik ben er nog niet geheel uit hoor. Want welke keuzes maak je dan als ondernemer? Kies je dan voor de verticale opvang groepen? Of blijf je vast houden aan je eigen visie en dus de horizontale opvang groepen?

Een aparte babygroep is juist wat ouders enorm aanspreekt. Het veilige, afgebakende, overzichtelijke van de kleine babygroep. De vaste vertrouwde gezichten op de groep, de persoonlijke aandacht voor iedere baby in de groep. De persoonlijke uitwisselingen met de ouders. De rust binnen de kleine groep, het actief bezig zijn met de ontwikkeling van iedere baby. Vijf baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 1 1/2 jaar. Wil ik deze hoge kwaliteit van opvang blijven aanbieden dan moet ik vanaf 1-1-18 twee pm-ers gaan inzetten op deze aantallen. Ik geloof niet dat ik nu hoef uit te leggen dat dat niet haalbaar is als (kleine) ondernemer zijnde.

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="181"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2016-11-07T13:21:58+01:00november 7th, 2016|Management|3 Comments

About the Author:

Susanne Akkermans
Ik ben Susanne. Sinds 1998 ben ik de trotse eigenaresse van mijn kleinschalig kinderdagverblijf. Kinderdagverblijf Suusje is mijn droom die ik al 18 jaar mag beleven. Ik werk met drie kleine horizontale opvang groepen. Een beetje tussen de gastouderopvang en kinderopvang is. Dat doe ik samen met een klein team van zes geweldige pedagogische medewerksters. Ook mag ik trotse mama zijn van een dochter van 17 jaar en twee zoons van 13 jaar. Als persoon ben ik impulsief, ondernemend, creatief in het creëren van mogelijkheden, enthousiast,onafhankelijk en ik houdt van humor. Daarbij ben ik soms behoorlijk eigenwijs en als ik een doel voor ogen heb dan ga ik er volledig voor. Bij mij is het motto dan ook altijd "Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt een reden". In mijn blogs voor To Be Kinderopvang zal ik gaan bloggen over mijn ervaringen en de verschillende kanten van het ondernemer zijn in de kinderopvang. In deze afgelopen jaren heb ik volgens mij toch al wel heel veel verschillende kanten van ondernemer zijn in de kinderopvang mogen ervaren, het is dan ook echt niet 24/7 een droomwereld. Maar altijd zijn het de kinderen die mij doen beseffen en voelen waarom ik een eigen kinderdagverblijf heb! Voor mij is dan ook het allerbelangrijkste de kinderen binnen mijn kinderdagverblijf, de kinderen moeten zichzelf veilig en vertrouwd kunnen voelen én daar ligt dan ook consequent mijn focus op. Ondernemen doe ik vanuit mijn gevoel en passie, een praktijk mens ben ik dan ook op en top die vanuit een helikopter blik de onderneming aan mag sturen en vooral volop mag en kan genieten van de geweldige belevingswereld van de kleine kinderen Veel lees plezier Liefs Susanne