Op vrijdag 21 april 2017 vieren we voor de vijfde keer de Koningsspelen, een landelijke sportdag voor scholieren van het basisonderwijs. We zullen Confriends niet zijn als we vinden dat je daar nog jonger mee kunt beginnen. Natuurlijk kunnen de kinderen van 0-4 jaar ook mee doen. Een mooie gelegenheid voor jullie als kinderopvangorganisatie, peuterspeelzaal of gastouderbureau om te laten zien hoe belangrijk jullie bewegen en een gezonde start voor jonge kinderen vinden. Ook kun je de Kleine Koningsspelen inzetten als ouder-kind activiteit. Niets is leuker om als ouders samen met je kind te ontbijten, te bewegen en feest te vieren.
Om de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders te inspireren hebben we leuke beweegactiviteiten en tips geschreven. Organiseer op jullie locatie de kleine Koningsspelen. Lees verder hoe je ons boek kunt winnen.

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het  Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het gezamenlijke Koningsontbijt en Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid.

Kleine Koningsspelen

Wij organiseren samen met jullie de Kleine Koningsspelen! Dus alle baby’s, dreumesen en peuters verzamelen! We gaan feest vieren.
Om de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders te inspireren hebben we leuke beweegactiviteiten en tips geschreven. Doen jullie mee? Hieronder vind je al wat tips. Blijf ons volgen de komende weken. Organiseer op jullie locatie de Kleine Koningsspelen met als thema van dit jaar: Feest!

Wat we gaan doen?

Wij gaan jullie inspireren met leuke tips en beweegideeën  die je met de kinderen kunt doen. Jullie gaan de Kleine Koningsspelen op jullie locatie organiseren. Jullie sturen ons de leukste foto’s toe en wij gaan heel kinderopvang Nederland inspireren. Onder de leukste, actiefste, lekkerste, meest inspirerende foto’s verloten we een aantal van onze boeken Spelenderwijs Bewegen 0 – 4 jaar.

Beweegactiviteiten kleine Koningsspelen

 

Rood, wit, blauw
Teken met elkaar een hele grote en lange vlag met de drie vakken rood, wit en blauw van stoepkrijt. Ga met elkaar in rood staan. Roep een kleur en ren met z’n allen naar het vak. Gebruik eventueel een grote dobbelsteen die je met rood, wit en blauw hebt beplakt. Varieer hoe je naar de vakken beweegt; als een koning en koningin, springende prinsen of huppelende prinsessen.

Bestaande beweegliedjes veranderen in Koningsliedjes
Kroontje leggen ( i.p.v. zakdoekje leggen)
Koning mag ik overvaren? ( i.p.v. schipper)
We maken een kringetje van prinsen en prinsessen ( i.p.v. jongens en van meisjes)
Een koetsje ging uit rijden ( i.p.v. treintje)
Daar zat een klein prinsesje ( i.p.v. zigeunermeisje)

Bewegen als een koning
Iedereen loopt kris kras door de ruimte met een kroontje op. Loop deftig en wuif als een koningin. Marcheer als een koning. Ren en spring als een prins. Huppel en sluip als een prinses. Variatie; gebruik 1 kroon. Wie de kroon op heeft is de koning of koningin. De anderen doen de koning of koningin na.

Zoek de schoen
Oh nee, een ondeugende lakei heeft alle schoenen verstopt. Verstop alle schoenen van de kinderen door de ruimte. Laat ze allemaal zo snel mogelijk de schoenen zoeken. Als ze gevonden zijn, leg je alle gevonden schoenen bij elkaar. Wie ziet er twee dezelfde? Sorteer eens alle schonen van dezelfde kleur bij elkaar. Bij wie hoort welke schoen?

Baby’s en de koningsmantel
Natuurlijk bewegen de baby’s deze dag ook feestelijk mee. Ze kruipen bijvoorbeeld door de ruimte over een koningsmantel achter oranje koningsballen en oranje versierde kokers aan. Of maak een mooie kruiptunnel van de koningsmantel, of van rode, witte en blauwe of oranje doeken. Verstop eens wat speeltjes onder de koningsmantel en laat de baby’s zoeken.

En hoe winnen we nou dat boek?

Ieder jaar organiseren we een foto wedstrijd. Stuur ons een digitale foto toe waarop duidelijk te zien is dat je de Kleine Koningsspelen hebt georganiseerd voor kinderen van 0 – 4 jaar. Zorg dat we deze foto op onze website mogen plaatsen. De leukste en origineelste activiteit wint één van de boeken Spelenderwijs Bewegen 0 – 4 jaar. Je mag natuurlijk meer dan 1 foto insturen. De foto kan je insturen tot en met 30 april. De winnaar maken we bekend in de eerste week van mei via onze website en nieuwsbrief.

Geïnspireerd geraakt?

Wil je meer tips en ideeën voor de Kleine Koningsspelen? Wordt lid van onze nieuwsbrief en we sturen je nog veel meer vorstelijke ideeën toe.

[mc4wp_form id=”1956″]

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="430"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:23:20+01:00april 7th, 2017|Kleine Koningsspelen|0 Comments

About the Author:

Eileen Kalkman en Miranda Rep
Wij zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Samen met ons team ontwikkelen en verzorgen wij met veel plezier trainingen op de werkvloer in de kinderopvang. Confriends inspireert en zet medewerkers in beweging! Onze trainingen en workshops zijn praktisch en prikkelend. Wij verzorgen trainingen en trajecten op het gebied van; -Effectief communiceren en samenwerken op de werkvloer; zowel met collega's als met ouders. -Arbo, tiltraining, gezond werken en vitaliteit; preventie van ziekteverzuim. -Spelenderwijs Bewegen en Beweegkriebels; ontwikkelingsgericht bewegen en gezonde leefstijl voor kinderen borgen in het dagritme. Bel of mail ons gerust, we denken graag met je mee!