Hoe zie jij je werkplek?

Hoe zien ouders de ruimte waar hun kind wordt opgevangen?
Hoe ervaren kinderen de ruimte waar ze een deel van hun dag doorbrengen?

Het kan zijn dat je blind bent geworden voor je ruimte. Dat is niet ongewoon, daar hebben we allemaal last van. Dingen die ons eerst opvielen, zien we op een gegeven moment niet meer. Soms weten we dat we het anders willen, maar we weten niet goed hoe. We spieken bij de buren, maar weten het niet goed toepasbaar voor onszelf te maken. Wij willen je daarbij helpen. Wij willen je helpen weer met een open blik naar je ruimte te kijken.
Wij willen je handvatten geven om je eigen ruimte aan te pakken, met een nieuwe blik op kleur- en materiaalgebruik, indelingen waar ruimte is voor zowel rust als activiteit.

Desiree: naast dat ik al vele jaren werkzaam ben als interieurstyliste heb ik meerdere kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties ingericht. Inmiddels weet ik dat het inrichten van een kinderopvanglocatie door alle (ook door de overheid gestelde) eisen, de beleidsvormen en het specifiek inrichten voor kinderen en baby’s en de daarbij behorende behoeftes als rust, ontwikkeling een complexe materie is. Ook het verdelen van de ruimtes in een soort save havens, is heel anders dan het inrichten van bijvoorbeeld een woonkamer. Het inrichten van een kinderopvang is zo eenvoudig nog niet.

Mirjam: Na te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie richting interieur architectuur heb ik een tijdje gewerkt in een chique lampenwinkel waar ik bezig was met lichtplannen, daarna ben ik in de kinderopvang terecht gekomen. Beide ontzettend leuk, maar ik miste wat. Inmiddels alweer een aantal jaren bezig als illustrator/interieur ontwerper met een eigen behanglijn. Niet zomaar behang, maar behang dat daadwerkelijk iets met de ruimte doet en ook iets wezenlijks toevoegt. Desiree en ik zijn bij elkaar op het pad terecht gekomen en we blijken elkaar goed aan te vullen.

Hoe werk jij het prettigs in een ruimte?
Jullie weten als geen ander dat je altijd oren, ogen en handen te kort komt.
Hoe breng je sfeer op je kinderopvang?
Welke ook aansluit bij de behoefte van ouders en die aanvoelt als een thuis.
Hoe voelen kinderen zich veilig en worden ze ook uitgedaagd tot ontwikkeling?

Verschillende sferen in de ruimte en eenheid bewaren, het kan.  Wil je weten hoe, kom dan naar onze workshop.

desiree en mirjam aan de wand

Vraag informatie aan over de Kinderopvang Awards of meld je direct aan

Ja, ik meld me aan
Naar de website

Informatie aanvragen

[gravityform id=”9″ title=”false” description=”false”]

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="770"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:26:57+01:00maart 13th, 2017|Kinderopvang Awards|0 Comments

About the Author:

Desiree Aalders
Ik ben Desiree Aalders en heb mij naast het inrichten van woningen, de afgelopen jaren veelvuldig beziggehouden met het inrichten van kinderdagverblijven. Dees Styling is mijn styling bureau dat ik bijna 20 jaar geleden oprichtte, na mijn opleiding aan HBO styling opleiding Artemis succesvol te hebben afgerond. Ik combineerde mijn werkzaamheden naast het moederschap en een parttimebaan. Met zelf een klein kind onder mijn hoede was er volop inspiratie voor het stylen en ontwerpen van kinderkamers, het ontwerpen van kindermeubels en het beschilderen van o.a. wanden, maar al snel werden mijn werkzaamheden breder en richtte ik huizen voor grote mensen in. Opdrachten die ik naast al mijn andere werkzaamheden nog prima aankon. Mijn kind werd ouder en mijn projecten groter en vijf jaar geleden nam ik de beslissing om helemaal zelfstandig te worden. Er kwamen lokalen in scholen voor kinderopvang op mijn pad. Ik maakte met een collega vriendin sfeerplannen voor een fabrikant van kindermeubilair en lokalen werden hele kinderdagverblijven. Ik zat ineens lampen te maken en met architecten te bomen over kleurgebruik. Ik heb mijn plek gevonden, mijn creativiteit kan eruit en de energie loopt. Ik ben blij met het werk dat ik doe. De prachtige dingen die ik mag bedenken en de hulp die ik mensen kan bieden. Hier hoop ik jullie een kijkje te geven in hoe ruimtes voor kinderen ook ingericht kunnen worden. Ik deel graag wat tips en trucs en wie weet maak ik jou daar ook een beetje blij mee. Je kunt mij inhuren voor professioneel advies en interieur styling, neem daarvoor gerust contact met mij op via de mail of neem een kijkje op mijn website.