Congrestival Avontuurlijk Buitenspelen

//Congrestival Avontuurlijk Buitenspelen
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Congrestival Avontuurlijk Buitenspelen

Ik & Buiten en TO BE Kinderopvang organiseren samen het Congrestival Avontuurlijk Buitenspelen! Dit wordt een avontuurlijke dag voor het opdoen van inspiratie, kennis en nieuwe ervaringen! Risicovol spel is een heel belangrijk onderdeel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen.

Tijdens deze dag leer én ervaar je hoe je de ontwikkeling van de kinderen kunt ondersteunen vanuit de dagelijkse praktijk binnen de kinderopvang. We gaan de diepte in qua kennis waarom het zo waardevol is dat kinderen hierin worden gestimuleerd. Ook laten we je ervaren hoe je avontuurlijk buitenspelen integreert in je beleidsplan en hoe je activiteiten kunt organiseren en communiceren naar ouders. Verder zullen een aantal kinderopvangorganisaties hun ervaringen met betrekking tot avontuurlijk buitenspelen met jou delen.

Kortom, je krijgt alle handvatten om de dag ook echt in de praktijk te brengen. Dit alles wordt aangevuld met leuke praktische workshops die je direct munitie geeft om de volgende dag Avontuurlijk buitenspelen uit te voeren.

Dus als je werkzaam bent als manager of pedagogisch coach in de kinderopvang en je wilt met jouw team een slag maken in het avontuurlijk buitenspel? Dan moet je er 9 mei bij zijn!

Wat is er te beleven:

Kennis opdoen
Je krijgt antwoord op al je vragen over risicovol buitenspel. Tijdens het congrestival gaan we de diepte in. We kijken naar het belang en de mogelijkheden van risicovol spel vanuit recent onderzoek. Natuurlijk maken we ook de vertaalslag naar de praktijk. Zo leer je hoe je je buitenspeelmoment avontuurlijk kunt maken op een manier die bijdraagt aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Ook kijken we naar wat in de praktijk aanvaardbare risico’s zijn tijdens dit type spel.

Inspiratie vanuit het werkveld
Sprekers vanuit het werkveld vertellen tijdens hun “Inspiratie talk” over hun succes met risicovol buitenspel. In bomen klimmen, vuurtje stoken en werken met messen, allemaal activiteiten die uitgevoerd worden bij deze kinderdagverblijven. Zij vertellen je over hun ervaringen op zowel zakelijk als pedagogisch gebied én delen de ervaringen van ouders.

Na de presentaties van deze kinderopvangondernemers, zitten zij voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Ervaren
Natuurlijk kun je ook zelf ervaren wat het is om vuurtje te stoken, buiten te koken, te bouwen en je grenzen te verleggen! Tijdens een aantal interessante workshops doe je praktische vaardigheden en ideeën op. Zo maak je kennis met Loose Parts Play en leer je hoe je veilig vuur kunt maken.

Kennismaken
Er zijn ondernemers aanwezig waar je terecht kunt voor producten en diensten op het gebied van (risicovol) buitenspel.

Korting

Indien je vier (4) of meer kaarten in één keer besteld ontvang je € 50,00 korting per kaart. Dit is een korting van 20%! De korting wordt automatisch in de winkelwagen toegepast.

Programma
Contact