De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de BSO!
Daarbij moest natuurlijk iets lekkers gemaakt worden en zo geschiedde:
Het werden hartige vuurpijlsnacks als traktatie bij de lunch.
Terwijl de oven werd opgewarmd en de worstjes werden gegrilld. Waren de kinderen flink aan het kleien op de bladerdeeg slierten.

Benodigdheden voor 10 hartige vuurpijl snacks:
10 magere runderknakworstjes
Pakje bladerdeeg
Kaas, wortel, cherrytomaatjes of andere groente naar keuze voor de punt van de vuurpijl
Stevige lange saté prikkers
Melk in een kommetje

Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm intussen de oven voor op 210 graden.
De worstjes mogen 10 minuutjes op de bakplaat of op het rooster. Schuif ze dan zelf heel voorzichtig van de bakplaat op een schaal en laat het even afkoelen. Prik de prikkers daarna heel voorzichtig door het worstje heen, houdt daarbij ruimte vrij voor de punt van de vuurpijl.
Snijdt mooie diagonale reepjes van het bladerdeeg, waar de kinderen lange slierten van mogen kleien (“als een lange dikke pierworm”,
eet smakelijk). Draai deze slierten in een diagonaal om de worstjes heen en laat de kids met de vingers de bladerdeeg slierten insmeren met een beetje melk. Bak de hartige vuurpijlen in 20 minuten goudbruin, daarna even buiten de oven af laten koelen.
Maak de punt af met een stukje groente en/of kaas. En pieuhwwww op naar het nieuwe jaar!
We hebben met de kids nog afgeteld van 10, 9, 8, 7, 6…. en we maakten er een echt feestje van en afsluitend een rondje met goede voornemens.
Het was een gezellige boel en lekker smikkelen, een goed begin van het nieuwe jaar met deze hartige en relatief gezonde snacks!
Ik zou zeggen maak het deze maand nog met de kinderen bij jou op de opvang en vier samen nogmaals het nieuwe jaar!

Tip: Leg de satéprikkers minimaal 10 minuten in een bakje water, ze zullen niet of minder snel verbranden in de oven.
Maak met de kinderen een een bakje of iets van een basis/ondergrond waar je de vuurpijl prikkers in kan steken en laat ze het versieren met mooie tekeningen (zie foto).

Enjoy & namasté
Xo Zipporah

Wist je dat:
Bladerdeeg is niet ongezond. Het bevat niets meer dan: bloem, water, zout en boter. Het is knapperig, luchtig en erg makkelijk voor zowel zoete als hartige baksels. Omdat bladerdeeg ook transvetten bevat vinden sommigen een gezondere vervanger: filodeeg. Dit is speciaal deeg voor hartige taarten. Filodeeg bevat veel minder vet en géén verzadigd vet. Je zou dus bij jou op de kinderopvang of thuis voortaan voor filodeeg kunnen gaan, probeer het eens. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen het bladerdeeg flink uit te rollen en zo dus veel minder vet en calorieën binnen krijgt.
Nog een gelukkig en gezond 2018 toegewenst & wederom veel bakplezier!

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="857"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2018-01-09T10:13:22+01:00januari 9th, 2018|Eten & drinken|0 Comments

About the Author:

Zipporah Engelen
Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt, en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt! Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin. Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'. Enjoy & namasté