Je hoort het steeds vaker, allergieën, het lijkt wel alsof steeds meer mensen er last van hebben.  Wat vaak wordt gezegd is dat het te maken heeft met het feit dat tegenwoordig alles praktisch steriel moet zijn. Het menselijk lichaam heeft bacteriën nodig om een volwaardig afweersysteem te ontwikkelen. Of ik ook allergieën heb? Jazeker en wel voor steriel witte wanden.

Ik denk dat het hetzelfde werkt als overmatige hygiëne. Witte wanden, witte meubels effen houten speelgoed. Als het vooral maar niet te druk wordt met allemaal kleuren, dan raken de kinderen alleen maar overprikkeld. Misschien zit ik er helemaal naast hoor, maar als ik mensen de vraag stel welke elementen ze zich nog het beste positief kunnen herinneren uit hun jeugd ik ze nog nooit heb horen zeggen, een heerlijke witte ruimte waar alles opgeruimd en netjes was. Je hoort ze praten over lekkere kleden, hutten bouwen van oude dekens, gebloemde gordijnen, struinen door heel hoog gras en ga zo maar door. Sterker nog, ik weet nog als de dag van gisteren hoe het huis van mijn buurmeisje eruit zag waar ik het liefst met een boog omheen liep, geordend, boeken en speelgoed op kleur en een vloer als een spiegel. Het liefst ging ik naar mijn oma, met alle neefjes en nichtjes. Ze had niet veel spullen, maar we mochten wel alles wat ze had gebruiken om mee te spelen, haar kleding, dekens potten en pannen. We mochten zelfs in onze zelfgebouwde hutten slapen in de woonkamer!

Een jaar geleden ging ik zelf op zoek naar een geschikt kinderdagverblijf voor mijn kleine man. De eerste indruk is allesbepalend. Hoe is de sfeer en hoe ervaar ik de leiding. Het viel me op dat op veel kinderdagverblijven geprobeerd wordt om de groepen niet te druk te laten ogen, zo weinig mogelijk kleur, wanden het liefst wit of misschien een heel zacht pasteltintje. De term kleurloos is verschillende malen in mij opgekomen. Het roept geen sfeer op. Er zijn heel veel trucjes die ervoor zorgen dat een ruimte er nog steeds overzichtelijk uitziet, maar niet saai. Dat moet anders kunnen dacht ik toen. Niet te ingewikkeld voor de gebruiker, maar wel zeer effectief. Toen is decorbehang ontstaan.

Decorbehang

Hieronder zie je hoe het behang tot stand komt, het wordt in zijn geheel in 3D opgebouwd en vervolgens gefotografeerd.

 

Ik ben van huis uit meubel vormgever/interieurarchitect, maar illustreren is al vanaf kinds af aan mijn hobby. Decorbehang is in feite een combinatie van deze twee, mini maquettes opgebouwd uit illustraties. Door het toepassen van deze techniek ervaart de kijker ook een heuse 3D ruimte, het vergroot de ruimte optisch.

Decorbehang tovert elke ruimte om tot een sfeervolle ruimte. Er is inmiddels al een behoorlijke collectie waar een keuze uit gemaakt kan worden. Buiten de collectie om zijn de mogelijkheden nog oneindig. Is het veel te druk naar jullie smaak of zou je graag een bepaald thema willen hebben dat beter aansluit bij jullie kinderdagverblijf, geen probleem. Ik kom naar jullie kinderdagverblijf toe en samen komen we tot een passend ontwerp. Let maar eens op de reacties van ouders.  Potentieel nieuwe klanten zullen nu ook een heel andere indruk op hun netvlies krijgen, ze zullen jullie kinderdagverblijf onthouden. Sfeervol, veel kleur en rustig tegelijk. Drie vliegen in één klap, blije kinderen, blije ouders en potentieel nieuwe klanten onthouden jullie kinderdagverblijf.

Neem contact op met Mirjam

Hoeveel kost het behang? Kan je ook een speciaal behang voor mijn Kinderopvang ontwerpen? Heb je ook rustige ontwerpen? Stel gewoon je vraag.

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="461"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:31:46+01:00november 3rd, 2016|Creatie & Inspiratie|1 Comment

About the Author:

Mirjam Van Gemert
Ik ben eigenaresse van Rupsdesign en ontwerp prachtig 3D-behang voor de kinderopvang. In 1995 ben ik gestart met een opleiding interieurontwerp aan de Kunstacademie, maar illustratie had eigenlijk net zo zeer mijn hart. De maquettes van de interieurs hadden vaak ook wat weg van decors. Na een opleiding tot tandtechnieker, en de lerarenopleiding ben ik in de kinderopvang terecht gekomen. Protheses en pubers waren toch niet echt mijn ding. In de kinderopvang voelde ik mij uiteindelijk het beste. Dingen maken en bedenken heb ik vervolgens jarenlang als hobby naast mijn werk in de kinderopvang gedaan. Een heerlijke combinatie, mijn fantasie was nog altijd in topconditie en kinderen zijn dan wel het beste gezelschap. Alles wat ik maak, maak ik van papier. Maar de eindresultaten lopen qua materiaal echt enorm uiteen. Ze hebben wel één ding gemeen, ze brengen een glimlach op je gezicht. Kaarten waar dingen uitpoppen wanneer je ze openmaakt, een grappig spinnetje dat in mijn stop-motion filmpjes de hoofdrol speelt, kinderlampen waarvan je naar gelang je stemming de kleuren kunt verwisselen, kleine blikjes met een illustratie en daarin een cadeautje welke je per post naar je vrienden of familie kunt sturen en ga zo maar door. Maar mijn core business is toch behang in de vorm van een levensgroot decor alsof je zelf de hoofdrol speelt genaamd Decorbehang