Met sensopathisch spel lok je gerichte reacties uit via tast, reuk, smaak, gehoor en het gezichtsvermogen. Een voorbeeld van een sensopathische activiteit is spelen met modder!
Want hoe heerlijk is het om met modder te spelen en vooral om lekker vies worden!

Wij hebben enkele modderige activiteiten op een rijtje gezet en in een PDF document geplaatst die je gratis kunt downloaden.
Ook staat er een “Modderplas” plaat in. Een leuk aandenken aan Modderdag 2017 dat valt op donderdag 29 juni.  Wil je helemaal klaar en voorbereid zijn, dan is er het kant en klare thema draaiboek Aarde, zand & water.

Peuteractiviteitenweb beschikt over meer activiteiten die je gratis kunt downloaden:

  • Duplo SpelDuplo Spel
  • Kus Pasje. Tip voor Moederdag, Vaderdag, Valentijn, een huwelijk, een verjaardag of gewoon zomaar.
  • Boerderij Spel. Dit spel was offline, maar is speciaal voor jullie voor een bepaalde periode beschikbaar gesteld.
  • Hompeltje & Pompeltje vingerpoppetjes met bijhorende activiteiten.

 

Hompeltje en Pompeltje

Wat kinderen ook leuk vinden:

  • Spelen met scheerschuim. Spuit scheerschuim in een bak. De kinderen kunnen met hun handjes het zachte schuim voelen. Idee: Voeg enkele druppels gele en blauwe verf aan toe zodat de kinderen dit met elkaar kunnen mengen. Welke kleur scheerschuim ontstaat er? Dit kun je ook doen met geel en rood. Dit wordt oranje. Of rood en blauw. Dit wordt paars.
  • Spelen met gekleurde rijst. Stop ongekookte rijst in een ziplock zakje en doe er een paar druppels voedingskleurstof bij. Schudt het zakje. Strooi daarna het rijst op een krant en laat het goed drogen.
  • Zintuigzakjes. Vul ziplock zakjes met verschillende materialen, zoals behangerslijm met knopen en sluit het zakje. Plak het zakje met tape op tafel. De kinderen kunnen met hun vingertjes op het zakje duwen en de structuur voelen.
  • Ontdekflesjes. Lees meer hierover in ons vorige blog.

Ontdek de ontdekflesjes

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="724"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:22:31+01:00mei 5th, 2017|Creatie & Inspiratie|0 Comments

About the Author:

Yvonne Lohman
Mijn naam is Yvonne Lohman. Educatief auteur en eigenaar van Peuteractiviteitenweb. DE activiteitenbank voor professionals die werkzaam zijn in de Kinderopvang/Gastouderopvang. Daarnaast ben ik 26 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster op een Kinderdagverblijf. De combinatie is ontzettend leuk en afwisselend.