Ieder jaar sta je weer voor de uitdaging: we moeten weer wat verzinnen voor Moederdag! Misschien vind je het best lastig om ieder jaar weer met een nieuw idee te komen maar bedenk wel: het wordt echt gewaardeerd!

Uit ieder onderzoek dat er beschikbaar is blijkt wel dat met name jonge ouders tussen de 30 en 39 jaar het liefste een zelfgemaakt cadeautje van hun kinderen krijgt. De meeste moeders krijgen een bosje bloemen, gevolgd door verzorgingsproducten of een etentje. Maar zeg nu zelf: een zelfgemaakt cadeautje kost veel minder maar bewaar je jaren!

Op kantoor hadden we het over alle inspiratie die te vinden is op Pinterest als je zoekt naar Moederdag cadeautjes. Je wordt er blij en enthousiast van maar soms zoek je je verloren naar de juiste sjablonen of kun je net niet helemaal zien wat je nu precies nodig hebt. Daarom bedachten we: we maken een e-book met minimaal 25 leuke ideetjes om te maken met Moederdag. Heel overzichtelijk alles in 1 boek, zo heb je voor jaren lang een voorraad aan ideeën en kun je samen met de kinderen de leukste cadeautjes eruit pikken.

We delen onder andere in dit boek het recept van een handscrub voor mama. Op de foto kun je wel zie dat Quincy er van heeft genoten om dit zelf te mogen maken.

Schermafbeelding 2017-02-24 om 16.04.20

Hoe maak je de handscrub:

Nodig:

  • 2 (200 gram) kopjes suiker
  • 100 ml olijfolie
  • maatbeker en weegschaal
  • scheutje badolie (bijvoorbeeld passievrucht grapefruit van Kneipp) of een andere olie met een lekker geurtje
  • goed af te sluiten potje
  • leuk decoratief stofje en elastiekje
  • kartelschaar voor knippen stofje
  • garde
  • stempels voor tekst
  • stempelkussen

Meng alles door elkaar met een garde. Het is erg leuk en leerzaam om de kinderen zelf alles te laten afwegen en afmeten. Even goed roeren en vervolgens overgieten in een glazen potje.

Schermafbeelding 2017-02-24 om 16.04.41

Knip een leuk stofje in een ronde vorm. Gebruik hiervoor indien mogelijk een kartelschaar. Stempel nu de tekst op het stofje. Bevestig het lapje stof met een elastiekje om het deksel. Versier eventueel nog met lint en stickers.

Als je het in een goed afsluitbare pot doet is het 6-12 maanden houdbaar.

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="582"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-09-23T01:25:44+01:00maart 21st, 2017|Creatie & Inspiratie|0 Comments

About the Author:

Trudy Van Iwaarden
Mijn naam is Trudy van Iwaarden. Ik ben eigenaar van DoenKids, mijn eigen bedrijf sinds 2012. Via een online database waarop kinderopvangorganisaties een abonnement kunnen nemen voorzie ik pedagogisch medewerkers van een steeds weer nieuwe leuke activiteiten en vakantieprogramma's. Ik woon met mijn man Alex en onze vier kinderen in IJsselmuiden, nabij Zwolle. Ik ben moeder van Sepp (2007), Loek (2008) en stiefmoeder van Mette-Maj (2003) en Finn (2007). Een druk gezin, een drukke baan en dus altijd wel wat te beleven. Ik geniet ontzettend van mijn werk en graag deel ik in mijn blogs mijn ervaringen met jullie.