Interview met Paul Loomans

Als manager of pedagogisch coach heb je te maken met veel werkdruk (FNV onderzoek) Paul Loomans weet als geen ander, hoe je dan om moet gaan met tijdsdruk die dit met zich mee brengt. Jaren geleden had hij een perfect systeem voor zijn drie to-do-lijstjes; twee voor zijn beide banen en een voor zijn gezin. Het nadeel was dat hij er behoorlijk gestrest van raakte en zijn lijstjes niet minder groot werden. Totdat hij zich afvroeg of hij, met zijn drukke agenda’s, ook vanuit rust alles voor elkaar zou kunnen krijgen. Dit was het moment dat hij niets meer opschreef en de activiteiten inbeeldde. Hij ontdekte dat zijn intuïtie hem ging leiden en dat hij geen lijstjes meer nodig had. Tijdsurfen noemt hij het!

Blijft het rooster niet liggen als ik tijdsurf?

Wat ingewikkelder taken zoals het rooster maken, kun je in twee keer doen. De eerste keer bekijk je goed wat de gegevens zijn. Vervolgens laat je het even liggen. Wat later ga je het daadwerkelijk uitvoeren. Dit heeft twee voordelen:

  •  je systeem weet wat het straks te doen heeft. Dat geeft rust.
  • door even te wachten, zul je de stappen die het rooster vraagt innerlijk gaan voorbereiden, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Wanneer je er dan werkelijk aan gaat werken, zal het soepeler verlopen.

Word mijn werkdruk niet groter, als ik tijdsurf?

Door te gaan tijdsurfen, zul je vaker kiezen om de belangrijke maar niet urgente taak eerst uit te voeren en de kleinere taken daarom heen te ‘zaaien’. Daardoor werk je prettiger en wordt je ook effectiever.

Hoe zorg ik dat ik mijn to do lijst afkrijg?

Door het lijstje om te draaien!
Nee, dat is geen grapje. Als je een lijstje gaat afwerken, verlies je daarmee het overzicht. Ook ga je denken in termen van ‘moeten’: ‘Ik moet nog zoveel…’. Je kunt veel beter op je gevoel varen en het lijstje gebruiken als controle achteraf, om te zien of je niet iets vergeten bent.
Voorwaarde is wel dat je alles wat je wilt doen, goed laat ‘binnenkomen’.
Ik raad dus de verschillende items op een lijstje goed te bekijken zodat je weet wat ze inhouden en daarna het lijstje om te draaien. Vervolgens laat je jouw intuïtie je tijd beheren.

Out of the BOX

Zelfs een zenmonnik kan last hebben van stress. Paul Loomans nam de uitdaging aan en deed een belangrijke ontdekking. Op 10 november geeft hij een workshop op het congrestival out the box, die jou helpt om op een ontspannen manier met de tijdsdruk om te gaan.
In de workshop Tijdsurfen leer je om vanuit rust te functioneren en overzicht te behouden, ook wanneer er veel taken op je afkomen. Zo kun je belangrijke taken als coaching on the job een plaats geven terwijl je ook de ad-hoc taken afhandelt.

Lees hier meer over het programma of bestel meteen jouw tickets!

Programma
Tickets
Contact

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="2271"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-10-06T14:44:59+01:00oktober 6th, 2017|Congrestival Out of the Box|0 Comments

About the Author:

Paul Loomans
Paul Loomans is auteur van het boek ‘Ik heb de tijd’ dat niet alleen een hit is Nederland, maar inmiddels ook verschenen is in het Frans, Duits en binnenkort in het Engels.