Ik ben Merel van der Ham en gek op kinderboeken. Zelfs toen ik nog geen kinderen had, kocht ik ze. Keer op keer kon ik mijzelf verliezen in de fantasievolle verhalen, de bijzondere illustraties en de mogelijkheid om weg te dromen en te verdwijnen in de boeken. Jaren later, inmiddels twee kinderen rijker, doen kinderboeken dat nog steeds met mij. Toen de mogelijkheid zich aandiende, heb ik de sprong gewaagd; van mijn passie mijn beroep maken. De Verhalenwinkel was geboren!

Hiermee kwam mijn grote droom uit; mijn eigen bedrijfje opzetten en mijn liefde voor kinderboeken de ruimte geven. In de jaren dat ik de boeken verzamelde, kwam ik er namelijk achter dat er heel veel mooie kinderboeken worden gemaakt, maar dat deze niet altijd zo makkelijk te vinden zijn. Je moet soms heel goed zoeken. Mijn idee was dan ook: Ik zoek en verzamel alle bijzondere prentenboeken, fabels, sprookjes, voorleesbundels en kom deze bij de mensen thuis laten zien.
Maar daar stopte de droom niet. De Verhalenwinkel is zich gaan richten tot de kinderopvang, vanuit de missie dat (voor)lezen voor ieder kind van belang is, ook voor de allerkleinste.

De Verhalenwinkel en de Kinderopvang

Wij komen op bezoek bij kinderdagverblijven, BSO’s en scholen. Wij inventariseren de huidige boekencollectie en kijken wat er nog aangevuld kan worden, samen met de wensen van de PM’ers ontstaat er een advieslijst. Het bestellen en bezorgen van deze boeken zullen wij verzorgen. Resultaat is een prachtige aantrekkelijke boekencollectie zonder omkijken!
De Verhalenwinkel doet nog meer!
Wij kunnen een complete ouder- of informatie avond met een presentatie leesbevordering verzorgen wanneer men dit wenst. Op de groep bouwen wij dan een kleine kinderboekwinkel met allemaal mooie boeken die geschikt zijn voor doelgroep. Alle boeken zijn te bestellen, maar ook om ter plekke te bekijken, in te bladeren en lekker weg te dromen.

De Verhalenwinkel en de allerkleinste

De Verhalenwinkel heeft een mooi en uitgebreid assortiment boekjes voor de allerkleinste; stoffenboekjes, voelboekjes, boekjes met mooie zachte geluiden, boekjes met contrast en boekjes om uit voor te lezen…ja dat kan al, zo klein als ze zijn!
Bij baby’s van 3-4 maanden kun je boekjes voorlezen met plaatjes, mits het eenvoudige plaatjes zijn met veel contrast en weinig details. Dus veel zwart en wit en primaire kleuren. Wanneer ze ongeveer 9 maanden zijn kun je beginnen met korte zinnen, het liefst op rijm. Dat ontspant, want de verhaallijn zal ze nog ontgaan.
Bij het voorlezen van de allerkleinste gaat het vooral om de rituelen er om heen en het gevolg van voorlezen. Je creëert een veilige omgeving, vaak is de baby in nabijheid van de voorlezer en dat geeft een warm en veilig gevoel. Daarnaast zijn je stem, je hartslag en het ritme van de woorden prettige ontspannen facetten die het plezier in lezen al zo jong stimuleren.
Kindjes van ruim één jaar oud zullen steeds meer herkennen en aanwijzen, ze leren zo spelenderwijs ontzettend veel woorden, de zinsopbouw en de betekenis van woorden. De taal zal op speelse wijze een wezenlijk onderdeel worden in hun leven. Daar zullen ze nog lang profijt van hebben.

Out of the BOX

De Verhalenwinkel zal op Out of the BOX een assortiment mooie kinderboeken presenteren voor de allerkleinste. Je kan bij De Verhalenwinkel terecht voor advies over het inkopen van de juiste kinderboeken, het is mogelijk om een pakket te laten samenstellen voor je groep, maar dit mag je ook zelf doen op het congrestival, want alle boeken zijn die dag te koop!
Wil je De Verhalenwinkel graag uitnodigen op je locatie tijdens een ouder- of informatieavond? Wij spreken graag de mogelijkheden door.

Lees hier meer over het programma of bestel meteen jouw tickets!

Programma
Tickets
Contact

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="2337"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-11-02T10:35:32+01:00november 2nd, 2017|Congrestival Out of the Box|0 Comments

About the Author:

Merel Van der Ham
Ik ben Merel van der Ham en oprichter en eigenaar van De Verhalenwinkel, dé plek voor mooie en bijzonder kinderboeken van 0 tot 12 jaar. Wil je graag een mooie en kwalitatief goede collectie kinderboeken op je locatie, waar ook gedacht is aan de allerkleinste? Neem dan contact op met De Verhalenwinkel of bezoek het congerstival Out of the BOX. Wij verzorgen ook presentaties Leesbevordering voor ouders en/of PM’ers. Vraag gerust naar de mogelijkheden of kijk op onze website.