Je leest vaak dat de kwaliteit van de baby opvang te wensen overlaat. Er worden een aantal maatregelen ingezet om de kwaliteit te verbeteren, maar we gaan voorbij aan de kern van het probleem. Dit blog geeft inzicht in waarom vanuit je harT werken de beste investering is.

Zelfvertrouwen

Nog meer cursussen die gevolgt moeten worden om de kwaliteit te verbeteren in de babyopvang is niet de oplossing! Wij zien dat de input alleen gericht op het hoofd, mensen eerder onzeker maken en het gevoel geven dat ze niet goed genoeg zijn. We moeten juist meer investeren in het hart dan in het hoofd, want van nature voelen we namelijk allemaal aan wat baby’s nodig hebben. We kunnen haarfijn inspelen op de behoeften van baby’s. Het maakt daarin echt niet uit of je mbo of hbo geschoold bent.

Hard werken of harT werken?

Hard werken staat gelijk aan: zwoegen, zweetdruppels op je voorhoofd, snel handelen, veel gedaan krijgen in een korte tijd, multitasken, in je hoofd van alles moeten, lange to-do lijsten.
HarT werken is vanuit een flow, rustig handelen, 1 voor 1 de dingen doen en tijd nemen voor overgang van de ene taak naar de andere, plezier, afgestemd zijn op de ander (of de groep), moeiteloosheid en aanwezig zijn.

We zien heel erg vaak dat er hard gewerkt wordt in de kinderopvang terwijl met harT werken je evenveel gedaan kan krijgen en ook nog energie overhoudt aan het einde van de dag. Waar kies jij voor?

Een voorwaarde voor het werken vanuit je harT is dat je de (innerlijke) rust hebt en tijd neemt om te voelen. Je stelt jezelf, net als een baby, open voor het opvangen van signalen. We kunnen allemaal merken aan een ander of hij/zij lekker in haar vel zit of moe is. Pas als we de signalen opmerken kunnen we sensitief reageren op de behoeften van de baby’s. In deze (prikkelrijke) tijd waarin onze snelheid van handelen hoog is wordt het steeds moeilijker om stil te staan en bewust alles in je op te nemen zonder er gelijk iets mee te doen. Het vraagt echt een andere houding en overtuiging om vanuit je harT te werken ipv hard te werken.

Geef je team de ruimte om vanuit hun hart te werken

Als pedagogisch coach, -specialist of manager kun je je team de ruimte geven om vanuit hun hart te werken. Door bijvoorbeeld te laten merken dat je het enorm waardeert als pm’ers op de groep zitten en ‘niets doen’. Luieren, snoezelen of knuffelen wordt (door de pm’ers) vaak ondergewaardeerd. Dit is doodzonde, want deze aandacht vanuit het hart is waar kinderen (en hun hersenen) van groeien. Een mooie oefening die jij hen kunt geven is door tijdens het zitten op de grond de vragen te beantwoorden; Noem 5 dingen die je ziet, 5 dingen die je hoort, 5 dingen die je voelt. Download hier de poster, zodat je die op de locatie op kunt hangen. https://www.versterkdeopvoeding.nl/product/gratis-inspiratie-poster-aandacht/ Je triggert zo de pm’ers om hun zintuigen, net zoals bij de baby’s het geval is, helemaal open te zetten. Je zult zien dat ze veel beter in staat zijn om aandacht te hebben voor de signalen die baby’s afgeven. Dat kun je dan vervolgens terugkoppelen in een pedagogische vergadering. Of nog mooier; ga er rustig bij zitten en doe dezelfde oefening. Dan staan jouw zintuigen ook helemaal open voor wat de pm’ers en de baby’s volgens jouw gevoel nodig hebben op de groep. Heb jij nog andere ervaringen hoe je je team kunt coachen om vanuit zelfvertrouwen en harT te werken? Laat het dan weten, door een bericht je te sturen naar info@forsapdagogiek.com. We zullen dit dan zeker bundelen in onze tips en tools voor hart werken in de babyopvang, tijdens het congrestival! Wil nog meer ervaren hoe je vanuit ontspanning en hart werken de kwaliteit van de babyopvang versterkt? Kom dan naar het congrestival!

Lees hier meer over het programma of bestel meteen jouw tickets!

Programma
Tickets
Contact

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="147"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans
Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen. We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan. We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg. In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.