Mensen zijn gemaakt om te bewegen, om zich met elkaar te verbinden en om elkaar lief te hebben. Wie dit doet, leidt een energiek en vitaal leven. Uit onderzoek blijkt dat dit echter voor slechts 20% van de Nederlandse werknemers weggelegd. Bijna het dubbele percentage voelt zich momenteel onderbenut of overwerkt. Dat roept vragen op. Zoals: hoe kan dat? Wat kunnen we eraan doen? En vooral kan het anders? Jazeker, maar dan moeten we anders en beter met onze energie omgaan!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat er in veel organisaties een gebrek is aan energie. De werkdruk is hoog en er heerst aan het einde van de werkdag vaak een uitgeblust gevoel.
Herken je dat uit je eigen babyopvang?

Wat is energie eigenlijk? Volgens vooraanstaande wetenschappers is alles energie. Dat klinkt vaag, maar dat is het op zijn allerminst. Ondanks dat energie onzichtbaar lijkt te zijn, is het juist heel goed voelbaar en bruikbaar. “Energie is net als zuurstof. Je hebt het nodig, maar tegelijkertijd is het zo gewoon dat je er niet bij stilstaat.” zei een gedreven zorgmedewerker ons tijdens het onderzoek. En zo is het. Energie is de brandstof om te presteren. Bijvoorbeeld om te zorgen dat jouw babyopvang elke dag beter wordt en dat je bijvoorbeeld beter sensitief responsief reageert.
Kortom, energie is de kracht waarmee je jezelf – en anderen – in beweging brengt om het beste uit jezelf te halen.

Energie is net als zuurstof.

In onze drukke en complexe maatschappij bepaalt energie in hoeverre we presteren én of we blijven verbeteren. Aan de universiteit van Yale werd een interessant onderzoek uitgevoerd met gelijkwaardige professionals. Gelijkwaardig, dus even slim. En toch deed de langzaamste professional er 10x zo lang over al de snelste. Een kwestie van je energie activeren én richten. Stel je voor; wat jij met al je energie in een uur presteert, duurt bij een collega die moe is, 10 uur!
Nog zo’n interessant feit: uit een ander onderzoek van de Duitse hoogleraar Heike Bruch weten we dat energieke medewerkers minstens 40% beter dan gemiddeld presteren. Bij gestreste medewerkers liggen de prestaties bijna 30% onder het gemiddelde. Stress is in de babyopvang veel voorkomend en dit is behoorlijk besmettelijk. Willen we dat de baby’s minder stress ervaren, dan is het dus de kunst om dit bij de medewerkers te verminderen, door meer energie te activeren. De les die we hieruit kunnen trekken: energie is niet zomaar een factor, het blijkt de beste voorspeller van goede prestaties, ook in de kinderopvang.

Energie is meer dan lichamelijk fit zijn

Wanneer heb je veel energie? Het meest gehoorde antwoord: als je je lichamelijk fit voelt. Energie wordt dan al gauw een kwestie van meer bewegen, een gezondere voeding en uitgebalanceerde rust- en herstelmomenten. Dat is belangrijk, maar het is slechts een deel van het verhaal. Onderzoek naar de precieze verhoudingen tussen de uiteenlopende energiedimensies is schaars, maar op basis van wat bekend is, kan gesteld worden dat je prestaties voor 70% afhankelijk zijn van de emotionele, mentale en sociale bronnen en voor 30% van fysieke bronnen. Hoe die verhouding er precies uitziet, doet er eigenlijk niet toe: energie laat zich nu eenmaal niet in een hokje stoppen. Het bestaat uit meerdere componenten die nauw met elkaar zijn verbonden en die tegelijkertijd werkzaam zijn:

De componenten van energie

Energie is in de eerste plaats een kwestie van emoties. Je komt in beweging vanuit een bepaalde emotie: iets raakt of inspireert je, je wilt het heel graag of je vindt het bijzonder mooi. Zo weten we allemaal dat goede pm’ers een grote passie hebben in het werken met baby’s. Ze worden er ontzettend blij en gelukkig van.

De mentale component heeft te maken met de mate waarin we ons openstellen voor prikkels en signalen van buitenaf. Als je het lastig vindt om te focussen dan is de kans groot dat je allerlei dingen door elkaar doet en moeilijk onderscheid kan maken wat nu echt belangrijk is in je werk. Mensen met veel energie weten precies waar ze op willen focussen en dat geeft hen juist energie.

Mensen zijn van nature groepsdieren. We voelen ons niet alleen aangetrokken tot anderen, maar samen weten we ook meer te presteren dan alleen. Om productief met elkaar samen te werken, heb je vertrouwen nodig, net als inlevingsvermogen en de vaardigheid om jouw activiteiten met die van anderen te versmelten (synergie). Dit is de sociale component van energie. We presteren beter als we gezien en gehoord worden.

Tenslotte is er natuurlijk ook sprake van een fysieke component. Omdat daar elders al uitvoerig over is geschreven, gaan we daar niet dieper op in.

Hoe kun je je eigen energie en die van je team kunt vergroten

Nu je weet welke componenten van energie er zijn, is het zaak om te kijken hoe je jezelf en je team kunt activeren. Dat is dan ook het onderwerp voor de workshop op 10 november. Tijdens deze workshop ga je je eigen energie meten en krijg je effectieve en simpele tools hoe je je eigen energie en die van je team kunt vergroten. Zodat jullie samen de babyopvang verbeteren.

Sluiten we af met een vraag aan jou: waar krijg jij energie van op je werk? Wij zijn heel benieuwd en daarom verloten we een gesigneerd exemplaar van de bestseller ‘Waar haal je de energie vandaan?’ onder de inzenders (De winactie posten we woensdag op  Facebook)

Waar haal jij de energie vandaan op je werk?

Out of the BOX

Patrick Davidson & Hans van der Loo, samen de oprichters van EnergyFinder, verzorgen op 10 november een workshop tijdens het Congrestival Out of the Box getiteld ‘Waar haal je de energie vandaan?’ (naar de gelijknamige bestseller). Het onderzoeksrapport ‘De Energie van werkend Nederland’ kun je gratis downloaden via de website van EnergyFinder.

Lees hier meer over het programma of bestel meteen jouw tickets!

Programma
Tickets
Contact

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="2305"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-10-25T07:42:03+01:00oktober 24th, 2017|Congrestival Out of the Box|0 Comments
Patrick Davidson en Hans van der Loo
EnergyFinder is opgericht door Hans van der Loo en Patrick Davidson, auteurs van het boek ‘Waar haal je de energie vandaan?’. Samen met enkele andere experts helpen wij mensen, teams en organisaties om te worden wie zij zouden kunnen zijn. Wij doen dit door mensen inzicht te geven in hun krachten en hen te helpen om deze op een gerichte wijze te versterken.