Op 18 augustus is mijn zoon geboren! Met al mijn kennis uit alle zwangerschap boeken, jaren ervaring met lesgeven aan kinderen, meerdere neefjes en nichtjes zien opgroeien en een vrouw die al jaren in de kinderopvang werkt, ben ik er helemaal klaar voor…toch…
Als coach, trainer begeleid ik anderen om het beste uit zich zelf te halen. Al vele jaren hanteer ik een methode die ik uit mijn theater achtergrond heb meegekregen en heb ontwikkeld; hoe meer je bewust wordt van je eigen gedrag, hoe makkelijker het wordt om te schakelen in diverse situaties. Zelfreflectie is het sleutelwoord, als je eerlijk naar jezelf kan kijken en dus je gedrag en patronen kan herkennen dan kan je deze ook desgewenst aanpassen.

Even troosten…

Maar nu, heb ik al weken weinig geslapen, de kleine heeft buikkrampjes ik moet nog allerlei mails beantwoorden en ik heb nog niets gegeten. Mijn kleine jongen huilt, ik er naar toe…denk hem even te troosten en weer terug naar de laptop…Hij wordt niet stil, het wordt erger, het duurt te lang, mijn geduld raakt op, het wordt nog erger, “papa moet nog heel veel doen, wees nou stil”. Hij brult het uit, papa legt hem op bed en zegt geïrriteerd tegen mama doe jij het alsjeblieft, ik kan niet meer…mama loopt naar binnen; “hey lieve baby wat is er” 20 sec…en het huilen stopt. “Zie je wel hij heeft zijn moeder nodig” Zeg ik hardop.
Nou wil ik zeker niet de heilige band tussen moeder en kind onderuit halen. Maar door dit bovengenoemde voorbeeld realiseer ik me weer hoe moeilijk het is om te schakelen, jezelf even te resetten voordat je naar je kindje loopt. Die kleine heeft niets met jou agenda te maken en ook niets met jou spanning. Hij heeft er niets mee te maken maar hij wordt er wel mee geconfronteerd.
De volgende keer anders doen, zeg ik tegen mijzelf.

Sensitiviteit van baby’s

Als manager wordt er veel van je verwacht, de groep heeft je nodig, de ouders willen aandacht, de GGD inspectie komt langs en je moet samenwerken met andere instanties. Er rust heel wat verantwoordelijkheid op jou schouders. Vele onderzoeken hebben bewezen dat baby’s super sensitief zijn. Veel geluiden zijn nieuw, hard en moeten verwerkt worden. Geuren prikkelen de zintuigen. Baby’s gaan steeds beter zien en herkennen patronen. Wijkt er iets af dan moeten ze dat weer verwerken. Teveel prikkels kan voor onrust zorgen. Hoe kan ik als manager dan toch die rust vinden voordat ik die groep op kom? Wordt je bewust van de sensitiviteit van baby’s dan begrijp je ook waarom ze juist zo reageren, op de voor hun “heftige” prikkels. Elke groep is anders en natuurlijk is er een verschil tussen een baby van 12 weken of een dreumes van 2 jaar.

In mijn volgende blog zal ik hier specifieker op in gaan
Voor nu twee leuke filmtips; kijk eens naar “look who’s talking” een komische film uit de eindjaren 80 die vertelt vanuit het perspectief van een baby. Of voor de iets serieuzere avond de documentaire “Babies” van Thomas Balmes.

Out of the BOX.

Koen geeft 10 november een workshop op het congrestival Out of the BOX.  Tijdens deze workshop stap je o.a in de belevingswereld van de baby’s. Je ervaart wat verschillende prikkels met de gesteldheid van baby’s doen. Je beleeft ook wat jouw acties voor (in)directe invloed hebben op de baby’s. Je krijgt praktische tools, zodat jij rekening kan houden met de sensitiviteit van de baby’s. Met als gevolg; een ontspannen sfeer en rustige baby’s op de groep.

Lees hier meer over het programma of bestel meteen jouw tickets!

Programma
Tickets
Contact

 

[likebtn theme="custom" icon_l_c="#ffffff" icon_l_c_v="#ffffff" icon_d_c="#ffffff" icon_d_c_v="#ffffff" label_c="#ffffff" label_c_v="#ffffff" counter_l_c="#ffffff" counter_d_c="#ffffff" bg_c="#65b4a2" brdr_c="#65b4a2" lang="nl" dislike_enabled="0" icon_dislike_show="0" i18n_like="Inspirerend artikel" white_label="1" popup_position="bottom"]

Geef een reactie op dit artikel

[wpautbox authorid="2260"]

Gerelateerde berichten

Fout: View 9ae0bfaop9 bestaat mogelijk niet

Andere berichten

Fout: View 9b0ab6bsdu bestaat mogelijk niet
[getsocial app="follow_bar"]
By |2017-10-03T10:30:32+01:00oktober 3rd, 2017|Congrestival Out of the Box|0 Comments

About the Author:

Koen Kreulen
Koen Kreulen is acteur, coach en docent. Hij inspireert personen en teams om alles uit zichzelf te halen. Hij begeleidt mensen om bewust te zijn van hun eigen houding en gedrag en welke invloed men kan hebben op hun omgeving.